Еднофамилна жилищна сграда в гр.Перущица

Лидер в строителния бизнес

ОБЩИ ПАРАМЕТРИ

Къщата е проектирана и построена на мястото на стара, малка и износена постройка. Проектът е съгласно конкретните изисквания на собственика относно външния вид, съдържанието, големината и функционалната обвързаност на помещенията.

В проекта има вътрешно пространство – емпоре, което при строителството отпада, за да бъде направена още една спалня. Основното стълбище, започващо от дневната и столовата е вито и обикаля комина, обслужващ камината в дневната и котелното в сутерена. Осигурена е възможност за зареждане на дърва за камината откъм стълбището.
Осигурена е възможност за зареждане на дърва за камината откъм стълбището. Над покрива на вътрешното вито стълбище има прозорци за осветяване и вентилация. До къщата има двоен гараж с покрив, използван за тераса. На най-долното ниво са разположени обслужващи помещения за плувен басейн в двора.

Къщата е разположена на по-ниско ниво от улицата и има възможност за възприемане на покрива, който е сравнително по-раздвижен от нормалното като за дървен покрив с керемиди. Къщата не е много голяма за сегашните разбирания и при подходящо озеленяване може изцяло да се скрие в него.

ДЕТАЙЛИ

Инвеститор: МИГ Инженеринг ЕООД
Местоположение: гр. Перущица, област Пловдив
РЗП: 200 m2
Година: 1997