М И Г И Н Ж Е Н Е Р И Н Г

Издигат бутикова жилищна сграда край парк в Пловдив

Съвременната визия на сградата позволява витрини с етажна височина в дневните и уединени балкони

С изчистена форма, елегантна линия и силует е проектирана нова жилищна сграда, която предстои да бъде издигната в пловдивския квартал “Христо Ботев-север”. Ситуацията й на тихата улица “Брод” осигурява непосредствен контакт с добре поддържан общински парк и пешеходна близост с Младежкия хълм.

Монолитната сграда е разположена в ъглов имот с малък вътрешен двор. Развита е на едно подземно и шест надземни нива, включващи партер, три жилищни етажа, мансарда и плосък топъл покрив.

Инвеститор и изпълнител на сградата е една от водещите строително-предприемачески компании в Пловдив – “Миг инженеринг”, с управител инж. Митко Горчов. Проектът е изготвен от “Анк студио” с водещи архитекти Александър Костов и Незабравка Костова. “Това е поредната ни съвместна реализация с “Миг инженеринг”. В момента в процес на изграждане е сходна жилищна сграда на ул. “Данаил Николаев”, обясни арх. Костов.

Партерното ниво на новата кооперация е оформено с магазин за промишлени стоки с вход от улицата, офис с подход от двора, четири гаража, проход към двора и главният вход към жилищната част. На всеки жилищен етаж, са предвидени по четири апартамента, а на мансардата – три тристайни апартамента.

Съвременната визия на сградата позволява витрини с етажна височина в дневните и уединени балкони. От всички апартаменти е осигурена визуална връзка с парка и с Младежкия хълм.

Обект                              Жилищна сграда на ул. “Брод”, жк “Христо Ботев-север”, район “Южен”, Пловдив
Инвеститор                “Миг инженеринг” ЕООД – Пловдив, с управител инж. Митко Горчов
Проектант                   “Анк Студио” с ръководител арх. Александър Костов
Изпълнител                “Миг Инженеринг” ЕООД
РЗП                                   1630 кв. м


Допълнителна Информация

Изберете етаж