М И Г И Н Ж Е Н Е Р И Н Г

Офис сграда в неокласически стил се издига на бул. “6 септември” в Пловдив


Фасадата е решена симетрично, като средните три оси са в еркер, а по вертикала е членена от малки корнизи. Голям завършващ корниз отделя композиционно офис нивата от най-горната апартаментна част.


С разрешение за ползване е елегантна офис сграда в непосредствена близост до площад “Съединение” в Пловдив. Новото здание се издига от северната страна на бул. “6 септември”, срещу Дома на младоженците. Архитектурната композиция е умело вписана в старинната застройка в неокласически стил, характерен за тази централна част на града.
Възложител е фирма “НВС – Комерс” ЕООД – Пловдив. Проектът е разработен от екип на “КоБ Проект” с водещ архитект Константин Божков и конструктор – инж. Любомир Янакиев. Грубият строеж е изпълнен от “Миг инженеринг” ЕООД, а в довършителните работи са ангажирани специализирани фирми. Консултант на обекта е “Консултантска инженерна група” ООД.
Офис сградата е решена с четири надземни етажа, две мансардни нива и сутерен с обща разгъната застроена площ от 1280 кв.м. Застрояването е на калкан – отляво (на кота 15.70 м) и отдясно (на кота13.60 м).
На партера е оформено приемно фоайе, водещо към офисните нива посредством ефектен кръгъл панорамен асансьор и стълбище. От двете страни на централния вход са оформени два големи магазина с площ над 100 кв.м. Те са снабдени със складови площи на ниво сутерен.
Съдържанието на следващите три етажа е съставено от еднородни по функция административни единици – офиси. Разположението им е по два на етаж – отляво един по-голям, включващ помещение за работа, секретар, кабинет за управител и малка заседателна зала, а отдясно са с по-малка квадратура. Към тях са предвидени санитарен възел с баня и малък кухненски бокс.
На двете мансардни нива е оформен мезонетен апартамент с просторни тераси с панорамни гледки към центъра на Пловдив.
Монтираният хидравличен стъклен асансьор с овална форма е първият от този тип в България, съобщиха от фирмата инвеститор.
При създаване на фасадната пластика и детайлите на сградата проектантът е почерпил вдъхновение от Виена, която е образцов пример на неокласическа архитектура. Фасадата е решена симетрично, като средните три оси са в еркер, а по вертикалата тя е членена от малки корнизи, обясни арх. Божков. Голям завършващ корниз отделя композиционно офис нивата от най-горната апартаментна част. За екстериорното и интериорното оформление на сградата са използвани висококачествени материали, които подчертават общото впечатление за лукс и естетика. Вътрешните общи пространства са изпълнени с настилки от полиран врачански варовик, врати от масивен дъб, а стените са художествено изписани с фрески от римската живописна школа. Главната фасада е решена в много светъл цвят със силиконови мазилки “Вебер” и парапети на терасите от ковано желязо. Характерен детайл, който от екстериора прелива и в интериора, са гипсовите орнаменти на австрийската фирма Wiener.
Офис сградата е с изпълнено ефектно художествено нощно осветление на Siemens.
Луксозните офиси, които са оборудвани с най-съвременни системи за комуникация и видеонаблюдение, се отдават под наем срещу 21 евро на кв.м.

Допълнителна Информация

Изберете етаж