М И Г И Н Ж Е Н Е Р И Н Г

Публикация във в.Капитал

Не можеш да ги сбъркаш. Има нещо в двата проекта на сгради красавици в Пловдив и в Пампорово, което подсказва, че инвеститорът има намерение да живее в тях. И ги строи като за себе си.

„Най-интересното е, че има мезонети на първия етаж със самостоятелни собствени дворчета. Представяхме си, че в тях ще живеят млади семейства с деца и с домашни любимци. И ги направихме за тях“, казват проектантите от АGGA studio арх. Ангелина Горчова и арх. Александър Геренски. Те са нарекли проекта си жилищен парк „Изидора“. Парк „Изидора“ ще бъде на булевард „Пещерско шосе“ в Пловдив и сградата е проектирана така, че всеки етаж – сам за себе си – да е насочен към слънцето, за да има най-много светлина във всяко от 88-те жилища и офиси на две нива, общо 1000 кв.м. Новата сграда ще започне да се строи още през тази година, а когато е готова, арх. Горчова и арх. Геренски ще кандидатстват с нея в конкурса „Сграда на годината“.

Инж. Митко Горчов – собственик на голямата строителна компания „МИГ инженеринг“, залага на лукса и във втората си инвестиция. Това е ново тяло на известната хижа „Студенец“ в Пампорово, построена до самата писта. Време беше да се построи нещо ново, защото има доста незавършени обекти на десетина години, които вече създават проблеми, коментира инж. Горчов. И когато инж. Горчов казва, че иска всички нови 25 апартамента в хижа „Студенец“ да бъдат перфектно построени и луксозно обзаведени по дизайнерски проекти, той знае как да го направи. Компанията му има опит в изграждането на превъзходни сгради в Германия и България. „Искам, когато отида в Пампорово, сутрин да изляза от апартамента, да сложа ските пред входа и да карам цял ден. Вечер просто да свалям ските пред къщи и да вляза направо у дома“, мечтае инж. Горчов. И строи според мечтите си.

В новото тяло „С“ на хижа „Студенец“ има място за магазини, аптека, ски гардероб. Това са удобства, които по принцип липсват в по-дивата зона на Родопите, и собствениците на новите апартаменти не трябва да чувстват неудобства. Строежът вече е започнал и догодина за Коледа собствениците ще излязат на пистата направо от новите си домове в хижа „Студенец“, к.к. Пампорово.

 

източник: Daily Капитал, 10.10.2017г.

Прочетете още